Aftonbladet

I ämnet samhällskunskap så är nyheter en viktig kugge. Därför kan en tidning vara bra att ta hjälp av när man ska skriva ett skolarbete om något som har hänt nyligen. En tidning som man då kan använda sig av är Aftonbladet. Kvällstidningen som är Sveriges mest lästa, och som folk antingen älskar eller hatar. Vad finns det då för fördelar med att använda sig av denna hemsida? Och hur bra är en tidning som källa?

Fördelar/nackdelar

Fördelar:

  • En stor fördel med Aftonbladet är att de uppdaterar så fort någonting nytt har hänt i världen. Under speciella evenemang så har de till och med live-uppdatering på webben, något som kan vara väldigt hjälpfullt.
  • Denna hemsida täcker väldigt många ämnen – allt från kultur till sport. Detta gör att man, oavsett intressen, brukar kunna hitta något som man söker.

Nackdelar:

  • De flesta tidningar har en politisk inriktning, och Aftonbladet är inget undantag. Tidningen kallar sig idag för ”Obunden socialdemokratisk” och därför måste man tänka på att det som skrivs kanske är något subjektivt.
  • Liksom andra kvällstidningar så gör de allt för att få så många läsare som möjligt. Rubrikerna får man därför ta med en nypa salt – allt är kanske inte som det verkar vid första ögonkastet.

Dessa fördelar, men kanske främst nackdelar, är praktexempel på sådana ting som man måste ha i åtanke när man låter en tidnings webbplats bli ens källa. Det bästa sättet är att läsa från flera olika tidningar, för att få en så verklighetstrogen bild av en händelse som möjligt.

Slutligen så kan man konstatera att aftonbladet.se är en källa med både fördelar och nackdelar. Därför gäller det att vara extra källkritisk, så att man får den sanna och riktiga information som man vill åt när man gör ett skolarbete. Lycka till!

Till Aftonbladet.se