Laxhjalpen.com har en snarlik webbadress som denna jämförelsesida men de erbjuder läxhjälp medan vi jämför den. Laxhjalpen drivs av Johan Hummelgård som är utbildad lärare i både grundskola (SO) och gymnasie (Re,Hi). Men han erbjuder läxhjälp i flera ämnen och främst mattematik upp till Matte A. 

Han har bedrivit privat läxhjälp sedan 2010 har jobbat främst med elever i nian och på första året på gymnasiet. 

humlogo-e1353859528275

Utbud:

Laxhjalpen.com erbjuder utbildning via flera olika vägar. Vanligast är att undervisningen sker i hemmet hos eleven men det finns tillfällen då det är negativt att vara hemma. Allt handlar om vad man som elev förknippar med sitt hem och hur mycket arbetsro som erbjuds där hemma. Många gånger kan det räcka med att komma hemifrån och sitta bredvid någon man inte har någon personlig relation till för att få studieron tillbaka. Platser som undervisning har genomförts på är på bibliotek, café och hemma hos läraren. 

Även distansundervisning sker till viss del. Detta gäller då främst genomläsning av uppsatser som kommenteras för att eleven ska kunna utveckla dem och komma vidare i sitt sätt att skriva.

Arbetsmetod:

Med en filosofi om att ”alla kan om man får rätt hjälp” arbetar laxhjalpen inte utifrån en speciell metod utan snarare en tanke om att om inte eleven lär sig så ska metoden ändras.  Det är som elev säger och citeras på sidan När man inte förstod tog Johan alltid tiden att förklara på olika sätt tills myntet trillade ner” 

Pris:

Då det idag är möjligt att få RUT-avdrag för läxhjälp oavsett om man går på grundskola eller gymnasiet anges priset efter att avdraget är draget. 

Vid engångstillfällen är kostnaden 240kr per timme.

Läser man minst två timmar i sträck är kostnaden 210kr per timme.

Billigaste alternativet är att köpa klippkort som gäller för tio gånger inom tre månader. Priset på klippkortet är 2000kr vilket motsvarar 200kr per timme.

 Bor man dessutom i stadsdelen Sätra ges automatiskt 15% rabatt.

 Kontakt:

För mer info – Se kontaktsidan