UR

Det är inte alltid lätt att orientera sig på webben. Speciellt inte när man har ett skolarbete som ska genomföras. Många frågor är det som hinner hopa sig samtidigt som man surfar runt: Vilken hemsida är mest trovärdig? Stämmer denna information? Eller? Som tur är så finns det några webbplatser som brukar vara säkra kort när det gäller att hitta information om det ämnet som man söker. En av dem är ur.se – en plats skapad för just, utbildning.

Kort om UR

Det som idag formellt kallas Sveriges Utbildningsradio Aktiebolag, började som skolradio. Det var i slutet av 20-talet och när teve sedan blev aktuellt, så startade UR också sända skol-TV. Idag sänder utbildningsradion sina program i både SVT och i Sveriges Radios fyra kanaler. Kunskapskanalen däremot är ett samarbete mellan UR och SVT, där båda parter sänder lika mycket.

Tips

Några tips och saker som man kan ha i åtanke när man besöker just denna hemsida är…

  • … Att under fliken ”Ämnesmeny” så får man en lista på alla skolämnen. Efter att ha klickat på det ämnet som man är intresserad av, så får man bara upp program som har med just det ämnet att göra. När man valt ämne så kan man också filtrera ytterligare än gång, till exempel så kan man välja utbildningsnivå.
  • … Att bara för att det förut kallades ”skol-TV” så är det inga långtråkiga program som sänds. Flera intressanta dokumentärer och föreläsningar finns på hemsidan!
  • … Att för de minsta så finns UR Barn. På den sidan finns roliga spel och kortare filmer.

Det är inget snack om att denna webbplats är en bra när det gäller projekt och arbeten som är utbildningsrelaterade. Artiklar och filmer är en kombination som fungerar utmärkt och som har lärt många personer saker genom åren. Ett besök på UR.se är med andra ord ett besök som man inte ångrar!

 

Www.ur.se