albert

Albert består av ett flertal appar som innehåller pedagogiska spel och övningar i olika ämnen. Tjänsten lämpar sig för barn i många åldrar, från ca 3 – 16 år, och är ett bra hjälpmedel som kan förbättra barnens kunskaper inom bland annat matematik och geografi.

  • Matte, Geografi m.m
  • 3 -9  år ELLER 9- 16 år
  • Prova gratis i 25 dagar

Till Albert


albert

Om Albert

Albert är ett digitalt hjälpmedel för barn och det finns övningar och utmaningar som passar för barn i många olika åldrar – från ca 3 till 16 år. Innehållet följer läroplanen och har tagits fram och utvecklats av erfarande lärare, pedagoger och forskare.

Tjänsten innefattar tusentals olika övningar och består av ett flertal appar, som kan laddas ner till både smartphones och surfplattor:

albert engelska    albert junior   

Albert Junior – Innefattar övningar i grundläggande matematik, så som addition, subtraktion och multiplikation.

Albert Svenska – Övningar inom det svenska språket – från bokstavsträning till läs- och skrivövningar.

Albert Engelska – Grundläggande övningar inom det engelska språket, som bland annat kan ge barnet ett grundläggande ordförråd.

Albert Code – Lär barnet mer om hur en dator ”tänker” och fungerar.

Albert Geo – Geografiövningar som bland annat går ut på att peka ut länder, floder, bergsområden och annat på världskartan. Lämpligt för barn från ca 9 år och uppåt.

Albert Teen – Passar för dom äldre barnen och innefattar matematikövningar motsvarande grundskole- och högstadienivå.

Syftet med tjänsten är att den ska vara både utmanande och utvecklande för barn i alla åldrar – från förskolebarn till högstadiestudenter.

Bra att veta

Det finns tre typer av medlemskap att välja bland för den som vill använda sig av Albert:

  • Bas – Ger en användare tillgång till Alberts matematik-app.
  • Standard – Ger en användare tillgång till samtliga appar, ämnen, övningar och tjänster.
  • Plus – Ger tillgång till samtliga appar, ämnen, övningar och tjänster och kan användas av upp till fyra användare.

Samtliga medlemskap köps i form av prenumerationer och betalas månadsvis. Albert erbjuder ofta en gratis provperiod för den som vill prova på innan ett medlemskap tecknas. När prenumerationen har kommit i gång skapas ett konto där användarens ålder fylls i, och därefter sorteras lämpliga övningar fram. I takt med barnets utveckling blir övningarna svårare och svårare men det går alltid att stanna upp eller gå tillbaka för att repetera.

Som förälder till ett barn som använder Albert finns möjlighet att se statistik över barnets framgångar. Bland tjänsterna för föräldrar dyker det även upp olika tips på hur barnet kan hjälpas i sin utveckling, utifrån resultaten i dom olika övningarna ser ut.

Till Albert

Frågor & Svar

Hur många övningar har Albert?

I Albert junior, för åldrarna 3–9, finns över 3200 olika övningar, tillsammans med annat lärorikt innehåll. I Albert för barn mellan 10–16 år finns över 4800 övningar samt ca 270 animerade videolektioner.

Hur lång bindnings- och uppsägningstid har Albert?

Albert har ingen bindnings- eller uppsägningstid.

Hur lång är en gratis provperiod hos Albert?

Den kostnadsfria provperioden hos Albert varierar, beroende på aktuella kampanjer. Se hemsidan för aktuell information.