Få farsan att hjälpa till med läxorna

matteHar du kommit hem med matteläxan någon gång och insett att dina föräldrar inte kan hjälpa dig för att de är så dåliga i ämnet? Nu, får det vara slut på dåliga undanflykter eller för lite kunskap. Ett tips är att ge dem boken ”Hjälp ditt barn med matte genom hela grundskolan och gymnasiet” i julklapp eller födelsedagspresent. En bok som hjälper vuxna att både förstå och sedan lära ut mattematik.

Boken kostar 165kr men kan med rabattkod på Bokus fås med 5% rabatt. Hur mycket kommer den då att kosta? Kan du inte räkna ut det själv, och inte heller få hjälp med hemma? Då är det ett tydligt bevis på att boken behövs i din familj.

Är den slut på Bokus så finns det även hos flera andra bokhandlare. Eventuella rabattkoder till andra butiker hittas på rabattkodsidan.se.

Om boken

Boken vänder sig till föräldrar till barn som går i sexan eller äldre årskurser. Orsaken att man valt just sexan är att det ofta är där som barnen får problem med mattematiken. Det är då det börjar bli liter mer avancerat och därmed där som många börjar halka efter. Sedan ligger man efter i skolgången under flera år eftersom mattematiken kräver att man kan det enda – för att kunna gå vidare till det andra.

Boken har pedagogiskt uppbyggda uppgifter och förklaringar. Det är ofta steg-för-steg för att både elev och förälder ska förstå hur man ska lösa ett tal. Allt med fokus på de grundläggande stegen inom exempelvis algebra, procent, statistik m.m.

Bokus.com har fem personer recenserat boken. Av dessa har fyra gett hela fem stjärnor. Något som är relativt ovanligt när det kommer till guideböcker. Den femte recensionen gav däremot enbart en enda stjärna. Den personen tyckte att boken var ”På tok för teoretisk”

Om man däremot fokuserar på de fyra som faktiskt uppskattade boken så finns recensioner som ”Jättebra bok för att repetera det jag en gång kunde”, ”Inspirerande och fungerar bra som uppslagsbok” och ”Kan matte vara kul? Ja!”

Hur många stjärnor kommer din förälder att ge boken? Hur många stjärnor kommer du ge den förälder som på ett enkelt sätt kan förklara matte? Det är upp till bevis.