Hitta inspiration hos E-butikerna

De vanligaste vägarna att gå för att hitta fakta är att gå till Wikipedia, Aftonbladet eller andra stora sidor som har en mängd fakta. Men som elev finns även mycket att hämta hos E-butikerna. En trend är nämligen att allt fler E-butiker skriver långa artiklar om sina produkter. Detta kallas Content Marketing och innebär att man som butik bjuder på kunskap om ett ämne och att kunden därför gärna kommer till just den butiken. Det kan vara allt från hur man byter en lampa på bilen till vilken kniv som är bäst för att skära upp brödet.

Ett exempel kan visas från www.Bildelar24.Com. Detta är en av de större E-butikerna som säljer bildelar online. Här presenteras en mängd olika bildelar. Ofta delar som de som inte är rejält insatta i bilar inte ens vet vad det är. Vad ska man ha ett pararellstag eller en bärarm till? Svaret på frågan kommer snart…

När man klickar sig in på en produkt så presenteras utbudet i E-butiken på dessa produkter. Men det som är mest intressant är det som finns under dessa säljande bilder och prisuppgifter. Där ligger nämligen en rejält lång text om just dessa produkter. För den som är oinsatt blir det en text att läsa för att förstå vad just denna del ska användas till. För den som redan vet vad det är kan det bli en liten köpguide och vad man ska tänka på vid inköp.

Eftersom många företag just jobbar med dessa instruktionsrutor blir det även lättare för elever att hitta relevant kunskap när de ska skriva uppsatser om en sak eller tjänst. Börja gärna med Wikipedia och sätt in dig i ämnet. Men våga gå steget längre och besök E-butiker som säljer dessa produkter. Här finns det mängder av information att hämta och som ofta gör att uppsatsen blir betydligt bättre än om man bara gör som alla andra och låter Wikipedia vara den enda sidan som används.