Läxhjälp i Matte/Sv/Hi osv.

Vi fortsätter vår runda med att tipsa om olika hemsidor som kan vara nyttiga att ha i skolarbetet. Hittills har vi haft fokus på källkritik och vad man bör tänka på när man söker fakta. Nu ska vi ta en titt på en sida som också erbjuder hjälp – men läxhjälp.

Det finns en del företag som erbjuder läxhjälp och vi tänker inte ta ställning till vilken som är bäst. Men många som vill ha lite extra hjälp kan säga att de upplever det som ett jättebra stöd. Det oavsett om det handlar om att läraren kommer hem och har privatundervisning i hemmet, att man träffas en grupp på biblioteket eller om det sker online.

För att ge möjligheten att ”prova på” läxhjälp har Läxhjälpen.com fått kontakt med Allakando där alla som vill kan få gratis läxhjälp en gång. Ring eller maila

Allakando och kom då ihåg att uppge koden ”Läxhjälpen.com”. Då får man testa en gång gratis.

Självklart ger de ett sådant erbjudande för att de vet att många tycker att hjälpen är bra och att de fortsätter men det finns inget som säger att man måste. Det är just därför som vi väljer att lyfta upp det som ett tips. För den som känner sig osäker är det ett bra initiativ att visa ”vad man går för” när företaget får bjuda på en lektion.

Men kom ihåg att läxhjälp inte är någon mirakelmedicin. Det handlar inte om att det ska komma en lärare och förklara alla läxor snabbt. Visst – det kan vara enklare när man är ensam med en lärare men det krävs ändå att man som elev är villig att satsa, kämpa och plugga. Däremot är det ett lysande stöd för de som behöver mer hjälp än vad de får i skolan och i hemmet. Om läxhjälp är något för dig – Det kan bara DU avgöra.