Skaffa en egen hemsida

En hemsida kan man ha till oändligt många saker, men många tror att det är dyrt och därför avstår från att skaffa en.  Att det skulle vara dyrt att skaffa hemsida är helt fel. Det kan såklart kosta en slant om man väljer att anlita en dyr webbyrå som ska analysera din målgrupp, sätta upp en grafisk profil och strukturera en hemsida från grunden åt dig. Om du däremot väljer att fixa hemsidan själv så kan du faktiskt få en hemsida helt gratis.

Är det verkligen helt gratis?

Ja, man kan faktiskt skaffa en hemsida helt gratis idag, men väljer man en gratis tjänst så bör man vara medveten om nedan saker.

  1. Det finns inget företag som jobbar utan vinstsyfte, så någon agenda har de med att låta dig ha en gratis hemsida hos dem. Oftast handlar det om att de även säljer andra tjänster eller tilläggstjänster som man kan köpa till sin hemsida. Med andra ord så lockar de till sig potentiella köpare av sina tilläggstjänster på detta vis, men vet man med sig att man kan stå emot att köpa dessa tjänster så kommer det fortfarande vara gratis.
  2. Vissa tjänster kommer visa reklam på den hemsida du skapar. Det är deras sätt att dra in pengar på att du får en hemsida hos dem. De allra flesta tjänster har dock inte mycket reklam utan enbart en liten diskret länk som rekommenderar fler att skapa hemsidor med just deras tjänst.
  3. Skulle den tjänst du väljer att lägga upp din hemsida på läggas ner av någon anledning så blir du förmodligen också av med allt arbete du lagt på hemsidan. Detta skulle såklart inte vara speciellt kul, så det är viktigt att välja en tjänst som känns stabil och som man känner att man kan lita på.

 

Var finns dessa gratis tjänster?

Det finns en hel uppsjö av tjänster att välja mellan så man bör göra lite efterforskning innan man bestämmer sig för vilken tjänst man ska använda. Att göra en enkel Googling på ”Gratis hemsida” bör resultera i de största tjänsterna.