Mattehjälp online – Några tips

Har du svårt att förstå matte? Då är du inte ensam.  Flera läxhjälpsföretag kan vittna om att just matte är det ämne som de allra flesta vill ha hjälp med. Inte så konstigt då matte är som en trappa. Har du inte klarat första trappsteget så är det väldigt svårt att ta sig till nästa. Men samtidigt så går klassen framåt och den som kommer efter lite kommer snabbt efter ganska mycket.

Än så länge har vi bara lagt in så du kan träna multiplikationstabellen på denna sida. Men mer kommer.

Två olika slags matte hjälp

Läxhjälp går idag att få via två vägar. Antingen på plats eller online. Lite generellt kan sägas att de som har mycket svårt för matte och ligger på en nivå på D/E bör prioritera att ha en lärare på plats. Det brukar vara den bästa vägen även om det kostar lite extra. Orsaken är att dessa behöver extra mycket stöd gällande koncentration och alternativa inlärningssätt.

Har du lite bättre betyg kan mattehjälp online vara ett bra sätt att få mer kunskap i ämnet. Med onlinehjälp är det betydligt mer flexibelt. Det går att få det nästan när som helst på dagen och priset är något lägre. Men det krävs då att man har motivation att sitta och koncentrera sig på egen hand. Ett företag som erbjuder onlinehjälp är ett av de största i Sverige – My Academy

Läs mer om Matte hjälp på nätet med My Academy

Vilket företag ska anlitas?

Det finns flera läxhjälpsföretag i Sverige. Jag som driver denna sida erbjöd tidigare läxhjälp men har lagt ner den verksamheten. Idag får jag därför då och då frågan om jag kan rekommendera något speciellt företag. Jag brukar då säga att man ska välja något av de större etablerade företagen. Utbudet är relativt litet i Gävle men det finns några stora företag. Har man möjligheten och motivationen att ta hjälp online så kan detta även varmt rekommenderas. För de som har fokus är det en enkel väg att gå. Mer flexibelt och man kan ju sitta flera vid datorn, jobba tillsammans och dela på kostnaden.

Men oavsett – utvärdera och våga backa. Det går alltid att köpa enstaka lektioner och utvärdera om det ger något. För precis som det är skillnad på lärare på en skola gällande hur duktiga de är så är det skillnad på läxhjälpsföretag.